• Iba online
  • -8,00 €

Haya Labs Colostrum 120 kapslí

Haya Labs Colostrum 120 kapslí.Haya Labs Colostrum je vysoko koncentrovaný produkt obsahujúci mledzivo, hovorovo nazývané mledzivo, výťažok z kravského mlieka zozbieraný počas prvých piatich dní po narodení. Obsahuje množstvo látok, ktoré majú chrániť potomkov pred hrozbami vonkajšieho prostredia v prvých dňoch života, vrátane proteínov, enzýmov a aktívnych protilátok. Mledzivo obsahuje veľmi kondenzovanú, silnú dávku imunitných a rastových faktorov. Kompenzuje nedostatok rastového hormónu IFG-1, pretože ľudia, ktorí to vykonávajú, majú vplyv na zvýšenie svalovej hmoty. Obracia proces starnutia, ktorý môže spôsobiť „prirodzený lifting“ - regeneráciu tkaniva, omladenie a spevnenie pokožky.
20,00 €
12,00 € Ušetríte 8,00 €
s DPH
Množstvo
Dočasne vypredané
 

Doprava zadarmo nad 80€! Dobierka SR, ČR, EU!

 

100% originálne CE profesionálne produkty

 

Doručenie Slovenská pošta,DPD,PACKETA EU

Haya Labs Colostrum 120 kapslí.Účinky kolostra.Aj keď kolostrum je nevyhnutné pre bábätká čerstvo po narodení, jeho pozitívne účinky sú dokázané aj v dospelom organizme. Svojmu telu pomáhate prirodzene a dostáva prírodné látky.
  • Podpora oslabenej imunity: primárny účinok kolostra je podpora prirodzenej obranyschopnosti tela. Za to sú zodpovedné imunoglukobíny, protilátky, ktoré sa aktivujú pri napadnutí organizmu baktériami alebo vírusmi. Ak trpíte alergiami, užívajte kolostrum, ktoré pomôže zmierniť alergické prejavy.
  • Priaznivé účinky na tráviaci systém: kolostrum sa používa ako podporná liečba pri metabolických poruchách, napríklad diabetes 2. typu, Crohnova choroba. Taktiež ho užívajú pacienti s AIDS, ktorí často trpia hnačkou a následným oslabením organizmu, kvôli čomu sú ešte náchylnejší na infekcie.
  • Protizápalové účinky: môže za to obsah laktoferínu. Kolostrum vám pomôže ako alternatívna liečba pri chrípke či infekciách, prípadne ho môžete užívať ako prevenciu.
  • Regulácia apetítu: leptín a rastový faktor IGF-1 sú zodpovedné za reguláciu metabolizmu, preto pri správne nastavenom stravovacom režime môže kolostrum pomôcť schudnúť.
  • Hojenie rán: rastové faktory obsiahnutné v kolostre pomáhajú obnovovať tkanivá a tvorbu nových buniek, čím pomôžu pri hojení menších raniek.
  • Budovanie svalovej hmoty: pri aktívnom pohybe fyzickej záťaži pomáha kolostrum budovať svalstvo.

Haya Labs Colostrum je vysoko koncentrovaný produkt obsahujúci mledzivo, hovorovo nazývané mledzivo, výťažok z kravského mlieka zozbieraný počas prvých piatich dní po narodení. Obsahuje množstvo látok, ktoré majú chrániť potomkov pred hrozbami vonkajšieho prostredia v prvých dňoch života, vrátane proteínov, enzýmov a aktívnych protilátok. Mledzivo obsahuje veľmi kondenzovanú, silnú dávku imunitných a rastových faktorov. Kompenzuje nedostatok rastového hormónu IFG-1, pretože ľudia, ktorí to vykonávajú, majú vplyv na zvýšenie svalovej hmoty. Obracia proces starnutia, ktorý môže spôsobiť „prirodzený lifting“ - regeneráciu tkaniva, omladenie a spevnenie pokožky.
Mledzivo je prírodná ochrana proti infekciám a posilňuje imunitný systém. Podporuje liečbu poškodenia svalov, kože, kostí, chrupavky a nervových tkanív. Urýchľuje hojenie otvorených rán, vredov, popálenín. Mledzivo obsahuje špecifické protilátky pre viac ako 19 patogénnych organizmov, ako sú E. Coli, Salomonella, Candida, Streptococcus, Staphylococcus, Helicobacter pylori, Cryptosporidium a Rotavirus.

Čo je to kolostrum?

Vzácnosť kolostra spočíva v jeho obmedzenom množstve a výnimočnému obsahu látok. Tvorí sa totiž len niekoľko dní pred pôrodom a maximálne 3 – 4 dni po ňom. Obsahuje ochranné látky na podporu imunity, ktoré novorodenci potrebujú v prvých dňoch po pôrode a dovtedy ich dostávali z pupočnej šnúry. Najmä laktoferín má antivírusové účinky, ktoré bábätká chránia.

Zloženie a obsah látok

Kolostrum je tvorené mledzivom, ktoré sa získava najmä z kravského mlieka. Niektoré spoločnosti používajú aj kozie mledzivo, záleží len od vás, ktoré mlieko znášate lepšie.

Prečo nie ľudské? Kravské mledzivo je oveľa kvalitnejšie a obsahuje niekoľkonásobne viac látok než ľudské. Produkujú ho tiež viac než mláďa potrebuje, preto ostáva dostatok aj na spracovanie do výživových doplnkov. Najkvalitnejšie majú staršie kravy, ktoré už porodili niekoľko teliat.

Laktoferín

Proteín, ktorý na seba viaže železo a zodpovedá za jeho dostatok v tele. Má dôležité postavenie pri budovaní imunity, pretože ovplyvňuje rast určitých buniek, aby imunita proti vírusom a baktériám bola dostatočná. Lektoferín v organizme zabezpečuje, aby telo bolo schopné bojovať proti zápalom, plesiam a voľným radikálom.

Enzýmy

Okrem iných, kolostrum obsahuje vzácny enzým telomerázu. Ten je veľmi dôležitý pri bunkovom delení, pretože vďaka nemu je umožnená replikácia koncov chromozómov. Dôležitý enzým je aj lyzozým, ktorý narušuje bunkovú stenu škodlivých baktérii. Zaujímavé je, že sa spoluaktivuje s inými zložkami kolostra. Napríklad s imunoglobulínom IgA bojujú proti baktérii E-coli.

Imunoglobulíny

Kravské imunoglobulíny, ktoré obsahuje kolostrum, sú veľmi podobné tým ľudským. Pôsobia v tenkom čreve a pomáhajú podporovať oslabenú imunitu.

Rastové faktory

Kolostrum obsahuje dôležitý rastový faktor IGF-1 a jemu podobný IGF-2, ktoré patria do skupiny bielkovín, zodpovedných za rast a rozmnožovanie buniek. Tieto bielkoviny tiež zabezpečujú metabolické cesty, aby sa mohla glukóza meniť na glykogén, ktorý je zdrojom energie, a vytvárať z aminokyselín bielkoviny.

Cytokíny

Proteíny, ktoré sú zodpovedné za rast a delenie buniek a ovplyvňujú správnu funkciu imunity.

Vitamíny a minerály

Kolostrum obsahuje rôzne vitamíny skupiny A, C, E, vitamín B2, B9 a B12. Z minerálov je to najmä vápnik, fosfor a draslík.

Aminokyseliny

Kolostrum obsahuje 26 aminokyselín, medzi ktorými sú všetky esenciálne aminokyseliny.

Polypeptidy

Polypeptidy, najmä kolostrinín, povzbudzujú imunitný systém a tlmia jeho prehnané reakcie na baktérie a vírusy.

Aby ste vyťažili z kolostra maximum, treba ho užívať aspoň 30 minút pred jedlom. Tenké črevo, kde sa účinné látky z kolostra vstrebávajú, je ešte prázdne a efekt je silnejší. Neodporúča sa kombinovať kolostrum s užívaním tráviacich enzýmov.

Skúsenosti s kolostrom

Na prvý pohľad sa môže zdať, že kolostrum je iba novodobý trend, no opak je pravdou. Zaujímavý fakt je, že mledzivo sa kedysi považovalo za nedozreté a vôbec sa nepoužívalo. Neskôr sa zistilo, že pomáha nielen novorodencom, ale obsahuje látky, ktoré podporujú aj imunitu dospelých a väčších detí.

Kolostrum bolo podrobené výskumom a dnes už je jasné, že jeho výživová hodnota a účinky na podporu imunity sú neodškriepiteľné.Užívatelia najčastejšie spomínajú podporu imunity, aj počas chrípkového obdobia cítia väčšiu odolnosť proti nachladnutiu, nádche, zápalom dutín. Pomôže tiež vám k väčšej pohode, ak cítite v poslednej dobe nepokoj alebo únavu. Odporúča sa tiež užívať po liečbe antibiotikami, kedy je organizmus oslabený.

Dôležité je ho užívať aspoň mesiac, aby sa účinky prejavili.

Pri výbere kolostra je potrebné všímať si zloženie a kupovať iba výrobky s obsahom 100% mledziva bez akýchkoľvek prídavných látok. V opačnom prípade budú účinky slabé alebo žiadne.

Záver

Obsah dôležitých protilátok, ktoré bojujú proti zápalom, vitamínov, minerálov a enzýmov v kolostre ochraňuje nielen novorodencov, ale pomôže vybudovať si väčšiu obranyschopnosť aj dospelým.

Kolostrum je však stále iba doplnok stravy, preto sa nedá považovať za náhradu plnohodnotnej liečby pri vážnejších ochoreniach.



Dávkovanie:

1 kapsula 2-3 krát denne
Haya Labs
Nový produkt
chat Komentáre (0)
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (16)

Core Labs Rad 150 60 caps Core Labs Rad 150 60 caps
  • Iba online
  • -20,00 €
  • novinka

Core Labs Rad 150 60 caps

Cena 60,00 € Bežná cena 80,00 € -20,00 €
Swanson Gaba 60 kapslí Swanson Gaba 60 kapslí
  • Iba online
  • -15,00 €

Swanson Gaba 60 kapslí

Cena 13,98 € Bežná cena 28,98 € -15,00 €

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

arrow_upward