NOW Foods Raw Maca 750mg 90 kapslí

NOW Raw Maca 750mg 90 kapslí,1 kapsla Maca 6:1 Koncentrát, čo zodpovedá 4500mg MACA (Root).Zvýšenie sexuálneho libida a plodnosti, afrodiziakum,pre mužov aj ženy, potlačenie hypertrofie prostaty u mužov, zvyšuje hustotu kostí a pôsobí neuroprotektívnym spôsobom, celkové zdravie
 

Doprava zadarmo nad 80€! Dobierka SR, ČR, EU!

 

100% originálne CE profesionálne produkty

 

Doručenie Slovenská pošta,DPD,PACKETA EU

NOW Raw Maca 750mg 90 kapslí,1 kapsla Maca 6:1 Koncentrát, čo zodpovedá 4500mg MACA (Root).

Raw Maca 90 kapslí, zvýšenie sexuálneho libida a plodnosti, afrodiziakum,pre mužov aj ženy, potlačenie hypertrofie prostaty u mužov, zvyšuje hustotu kostí a pôsobí neuroprotektívnym spôsobom, celkové zdravie

Maca – Žerucha peruánska

Malá rastlina pripomínajúca svojim tvarom a veľkosťou reďkovku, no pritom účinkami obrovský prírodný životabudič. To je Maca, hoci jej oficiálny názov je skôr Žerucha peruánska, Lepidium meyenii či Lepidium peruviani. Táto malá bylina pochádzajúca z juhoamerických Ánd je pritom základom väčšiny známych afrodiziak.Rastlina je známa už viac ako 2000 rokov a dokonca starí Inkovia ju poznali pre jej povzbudzujúcej účinky na organizmus, vitalitu, fyzickú a aj psychickú silu.

Dnes sa totiž výťažky a extrakty tejto rastliny vyskytujú vo viacerých prípravkoch a produktoch určených napríklad na zlepšenie erekcie,potencie, plodnosti a dokonca sa nachádza aj vo výživových doplnkoch pre športovcov.

Žerucha peruánska je dvojročná rastlina, ktorá rastie v nadmorskej výške zhruba 4000 metrov nad morom najmä v horských oblastiach juhoamerických Ánd. Jej domovskou krajinou je Peru, ale vyskytuje sa napríklad aj na území Bolívie. Pre jej priaznivé účinky na potenciu a miesto výskytu sa jej prezýva aj „peruánska viagra alebo „peruánsky ženšen“.

Žerucha sa využíva úplne bežne napríklad aj v kuchyni, kde sa používa podobne, ako iná koreňová zelenina. Má veľmi vysokú výživovú hodnotu a môže sa variť či piecť. Rastlina si v poslednej dobe získala popularitu najmä pre jej pozitívny vplyv na plodnosť u mužov aj žien, no má oveľa väčšie využitie.

V tradičnej medicíne južnej Ameriky sa využívala alebo využíva aj na:

podporu imunitného systému a nervového systému, napríklad aj pri problémoch s anémiou
u seniorov má pozitívny vplyv na ich vitalitu a mentálne zdravie, nakoľko dodáva energiu a zvyšuje výkonnosť mozgu
vďaka svojmu pôsobeniu aj na hladinu hormónov ju užívajú športovci ale aj ľudia, ktorí majú problém so stresom, úzkosťou a emočnou nestabilitou

Látky a zloženie rastliny Žerucha peruánska

Maca je bohatá na vitamíny, minerály, živiny, mastné kyseliny, aminokyseliny a iné látky typické pre koreňovú zeleninu. Aj vďaka takémuto pestrému zloženiu je jej vplyv na ľudské zdravie pozitívny vo viacerých oblastiach, no netreba samozrejme zabúdať ani na správne užívanie a dávkovanie.

Tu sú najdôležitejšie látky, ktoré Lepidium meyenii obsahuje:

Mastné kyseliny a aminokyseliny: Koreň rastliny obsahuje viacero mastných kyselín a až 19 druhov aminokyselín. Sú tu nasýtené mastné kyseliny, napríklad kyselina palmitová, ale aj nenasýtené, napríklad kyselina olejová a linoleová. Všetky tieto kyseliny sú dôležité pre správne fungovanie metabolizmu, zdravie nervovej sústavy a sú najmä nevyhnutnými stavebnými látkami buniek a zásobárňou energií.

Saponíny: Saponíny sú bioaktívne zložky, ktoré pôsobia močopudne a vďaka aktivácii látkovej premeny sa podieľajú významne aj na detoxikácii organizmu a odplavenia škodlivín z tela. Zároveň zlepšujú prietok krvi a majú aj iné priaznivé vplyvy na telo. Okrem Macy sa vo veľmi významnej koncentrácii nachádzajú aj v Ženšene.

Aromatické oleje a izotiocyanáty: Pod týmto pojmom sa skrývajú aromatické oleje, konkrétne viac ako 50ka rôznych druhov, ktoré sú v Mace obsiahnuté. Najväčšie zastúpenie tu má fenylacetonitril. Aromatické oleje majú pre naše telo zmysel najmä ohľadom zvýšenia energie, zmiernenia stresu, uvoľnenia napätia a zároveň zlepšenia zmyslov.

Vitamíny a minerály: Žerucha je bohatá na rôzne druhy vitamínov a minerálov. Nájdete tu napríklad vitamíny skupiny B, konkrétne B1, B2 a B12, tiež vitamín A, C, Da vitamín E. Z minerálov sú v rastline obsiahnuté vápnik, draslík, železo, jód, meď, mangán, zinok, fosfor a v menšom množstve aj sodík.

Ďalšie látky: Maca obsahuje aj steroly, taníny alebo alkaloidy, napríklad macaridín alebo lepidín. Tieto látky majú povzbudivý účinok na organizmus a na zvýšenie jeho vitality, takže aj preto má Maca také účinky v tejto oblasti, aké má. Rovnako tak je veľmi bohatá na uhľohydráty a bielkoviny, naopak, vlákniny a tuku je v jej zložení skromnejšie.

Maca a jej účinky

Koreň Maca, ktorý sa z rastliny najviac využíva, má na organizmus všeobecne prospešné účinky a to tak v oblasti svalov, nervovej sústavy a duševného zdravia, ako aj z hľadiska hormonálnej sústavy. Hoci mňa osobne najviac zaujímajú účinky v sexuálnej oblasti, Žerucha je cenená aj svojimi ďalšími vplyvmi.

Toto sú tie najviac známe:

Zlepšenie potencie a libida

Alfa a omega účinkov rastliny je pôsobenie na libido a aj na potenciu ako takú. Maca má totiž pozitívny vplyv nielen na hladinu hormónov, ktorú stimuluje a posiľňuje libido a chuť na sex, ale napríklad aj na zlepšenie početnosti spermií a objemu semena. Ukázali to výsledky spermiogramu po 3 mesačnom užívaní prípravkov s obsahom Žeruchy. O rastline sa dokonca hovorí aj v súvislosti s priaznivým vplyvom na prostatu, ale konkrétne štúdie som v tomto smere nevidel.

Zvýšenie vitality a energie

Maca je skvelý životabudič, čo sa prejaví zlepšením pocitu vitality a naplnením energie. Ak potrebujete vytrvalosť, ste po náročnom fyzickom výkone alebo trpíte aj chronickou únavou a nedostatkom energie, je rastlina skvelým povzbudzujúcim prostriedkom. Vďaka vysokej energetickej hodnote jej zloženia je aj veľmi dobrou zásobárňou energie.

Špeciálne účinky pre ženy

Čo sa týka pôsobenia na ženy, má Žerucha niekoľko špecifických účinkov. Vďaka tomu, že pôsobením účinných látok obsiahnutých v rastline dochádza k hormonálnej regulácii, pomáha užívanie Macy napríklad na premenštruačný syndróm, počas menopauzy a aj na kontrolovanie hladiny estrogénov u žien trpiacich polycystickým ovariálnym syndrómom.

Podpora svalstva

Maca je využívaná aj pre svoju stimuláciu posilnenia svalstva a podpory jeho rastu a zlepšenia pružnosti či sily. Rastlina je tak súčasťou aj doplnkov určených pre športovcov, ktorí chcú dosiahnuť vynikajúce výsledky vo fáze budovania objemu svalstva a zvyšovania jeho sily.

Zlepšenie duševného zdravia

Vďaka svojim stimulačným vplyvom na organizmus sa hodí Lepidium meyenii aj na podporu duševného zdravia. Ak chcete potlačiť únavu, úzkosť, nervozitu, stres, náladovosť či príznaky depresie a stabilizovať svoj emócie, je rastlina na to ako stvorená. Navyše, vďaka priaznivému vplyvu na nervovú sústavu pôsobí pozitívne aj na výkonnosť mozgu.

Ďalšie účinky

V tradičnom lekárstve sa Maca používa napríklad aj na podporu imunitného systému, pri problémoch s tuberkulózou a chudokrvnosťou, pri problémoch so žalúdkom, na zlepšenie zdravia kostí a zubov, zníženie vypadávania vlasov a podporu ich pevnosti. Zaujímavým účinkom je zmiernenie akné a rýchlejšie hojenie vonkajších poranení na pokožke.

Vedľajšie a negatívne účinky

Maca patrí medzi rastliny, s ktorými nebývajú spojené príliš negatívne nežiaduce účinky a to ani pri dlhodobejšom užívaní. Dôležité je ale dodržiavať maximálnu dennú dávku a na začiatok to nepreháňať s nadmerným užívaním. Ak budete užívať napríklad 1 čajovú lyžičku sušeného prášku denne, na začiatok začnite s polovičnou dávkou.

So Žeruchou môžu nastať problémy len v niektorých špecifických situáciách:

ženy počas tehotenstva alebo počas dojčenia by sa mali Žeruche vyhýbať a to s ohľadom na niektoré jej látky a účinky na telo
keďže koreň môže spôsobiť problém s prijímaním jódu v tele, neodporúča sa užívanie rastliny ľuďom s poruchami týkajúcimi sa štítnej žľazy
ak máte problémy s hormonálnou hladinou, beriete lieky v rámci hormonálnej substitučnej liečby alebo máte nádor súvisiaci s hormónmi, Macu nesmiete užívať

Dávkovanie: 4 kapsle denne

Maca je dôležitá pre zlepšenie zdravia najmä kvôli jej zloženiu. Toto sú oblasti, kde je jej pozitívny vplyv najviac viditeľný:

Zvýšenie energie: Asi to najdôležitejšie, čo som pocítil, bolo, že som sa náhle cítil akoby plný energie a plný života. Maca vďaka veľmi vysokej energetickej a výživnej hodnote pôsobí na organizmus doslova ako zásobáreň energie. Tento jej účinok je najviac viditeľný, dokonca aj vtedy, ak trpíte chronickou únavou.

Hormonálna regulácia: Tento pozitívny vplyv na mace ocenia najmä ženy a to buď trpiace tzv. premenštruačným syndrómom alebo počas klimaktéria. Maca dokáže regulovať hladinu hormónov aj enzýmov. Ovplyvňuje totiž ich produkciu smerom k dosiahnutiu normálnych hodnôt. To znamená, že ak máte nedostatok hormónov, zvýši sa ich produkcia. Ak ich je prebytok, tak sa zníži.

Zmiernenie stresu, depresie a úzkosti: Hoci rastlina zvyšuje energiu, je zaujímavé, že s tým nejde ruka v ruke aj zvýšenie napríklad nervozity alebo stresu. Práve naopak, maca pomáha pozdvihnúť emocionálnu náladu a navodiť pozitívny stav mysle. Vďaka tomu pôsobí veľmi dobre u ľudí s častými depresiami alebo úzkosťou.

Nervový systém: Viacero experimentov potvrdilo, že čierna odroda macy má priaznivý vplyv na nervový systém. Pomáha na pamäť a na zlepšenie prenosu nervových vzruchov v rámci centrálnej nervovej sústavy. To sa odráža napríklad v lepšej schopnosti sa sústrediť a učiť nové veci. Zaujímavé sú aj jej neuroprotektívne účinky voči zhoršovaniu pamäte vyvolanej látkou skopolamín.

Plodnosť: Nemôžem samozrejme opomenúť ani priaznivý vplyv na potenciu. Maca patrí medzi veľmi účinné prírodné afrodiziaka, čo sú prostriedky na podporu sexuálneho vzrušenia. Zaujímavosťou je, že v tejto oblasti sa najviac využíva koreň rastliny, ktorý je súčasťou väčšiny voľne dostupných tabletiek na erekciu.

Imunita: Podporu imunity samozrejme nemôžem vynechať. Maca obsahuje vitamíny pôsobiace preventívne voči bežným ochoreniach prenášaným mikroorganizmami. Rovnako tiež obsahuje bioaktívne sacharidy podporujúce imunitný systém ako celok.

Maca obsahuje z vitamínov najmä vitamíny B, C a E. Rastlina je najmä skvelým zdrojom vitamínu C, keďže pokryje dennú dávku pre bežného človeka, ale aj niacínu, riboflavínu a vitamínu B6. Obsahuje aj menšie množstvo vitamínu B12.

Minerály: Maca obsahuje pomerne veľa minerálov, napríklad jód, horčík, sodík, zinok, vápnik, železo, meď či draslík. Keďže minerály sú anorganické látky, v našom tele sa nachádzajú v minimálnych množstvách a organizmus si ich nevie ani vyrobiť. Musíme ich tak prijímať z externého prostredia a práve vyššie uvedené minerály nachádzajúce sa v mace sú jedny z najdôležitejších, ktoré potrebujeme.

Aromatické oleje a izotiocyanáty: Celkovo sa v rastline nachádza až 53 rôznych druhovaromatických olejov, ale rozhodne najväčšie zastúpenie má fenylacetonitril, ktorého je zo všetkých druhov viac ako 85 percent. Aromatické izotiocyanáty sú zas zlúčeniny, ktoré možno nájsť najmä v hlúbovej zelenine, ako je napríklad brokolica, karfiol či kapusta. Ako často takúto zeleninu jete?

Aminokyseliny a mastné kyseliny: Súčasťou macy sú aj aminokyseliny a niektoré druhy mastných kyselín, napríklad kyselina laurová, kyselina linoleová alebo kyselina palmitinová. Rovnako ako minerály, ani mastné kyseliny si neviete vyrobiť v tele a preto ich potrebujete dodávať v potrave.

Ostatné látky: Maca obsahuje napríklad aj nasýtené a nenasýtené tuky, vlákninu, uhľohydráty a samozrejme bielkoviny. Zaujímavé je, že prirodzene obsahuje až desatinu vody, čo znamená, že proces dehydratácie napríklad na prášok musí byť naozaj kvalitný. Okrem toho obsahuje rastlina aj steroly, saponíny, alkaloidy a taníny, ktoré majú väčšinou povzbudzujúci účinok na organizmus.

Now Foods
Nový produkt
chat Komentáre (0)
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (16)

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

arrow_upward